8420 : Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων από την Παραλαβή υλών μέχρι την Παραγωγή Τελικών Προϊόντων
Το σεμινάριο αποσκοπεί στη διασφάλιση της ποιότητας, την παραγωγή ασφαλών προϊόντων και την προστασία του καταναλωτή σύμφωνα με τον Κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την υγιεινή των τροφίμων.
Διάρκεια προγράμματος :
Classroom |
Το σεμινάριο απευθύνεται στους χειριστές τροφίμων και τους υπευθύνους παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου.
• Εισαγωγή στην Υγιεινή & Ασφάλεια των Τροφίμων
• Κίνδυνοι Τροφίμων – Ασθένειες που προκαλούνται από μη ασφαλή τρόφιμα
• Κανόνες Ορθής Υγιεινής Πρακτικής (Υγιεινή Προσωπικού)
• Καθαρισμός και Απολύμανση σε Επιχειρήσεις Τροφίμων
• Μυοκτονία – Απεντόμωση
• Κανόνες Ορθής Πρακτικής κατά την παραλαβή (στοιχεία μακροσκοπικού ελέγχου πρώτων και βοηθητικών υλών)
• Κανόνες Ορθής Αποθηκευτικής Πρακτικής
• Ασφάλεια και Υγιεινή κατά την επεξεργασία των τροφίμων
• Χειρισμός Τελικού Προϊόντος (Μεταφορά –Παράθεση και Διάθεση στον Καταναλωτή)
• Επιθεώρηση Επιχείρησης από τις Ελεγκτικές Αρχές (καίρια σημεία – check list)
• Γενική Επανάληψη
• Συζήτηση – Συμπεράσματα
• Προβολή video που αφορά στους Κανόνες Ορθής Βιομηχανικής Πρακτικής σε Επιχειρήσεις Τροφίμων (παραγωγή ΕΦΕΤ)
• Αξιολόγηση εκπαιδευομένων (γραπτή δοκιμασία) με το πέρας του σεμιναρίου
Τόπος | Ημερομηνίες | Ωράριο | Μέθοδος |
---|---|---|---|
Αθήνα | Σε αναμονή | – | Instructor Led |
Θεσσαλονίκη | Σε αναμονή | – | Instructor Led |
Last update 25/08/2023